Menu

Beeldhouwlessen in steen

Dé Beeldhouwschool onder de Bogen is opgericht in 2001 door professionele beeldhouwers Da van Daalen en Marianne van den Heuvel en July Wickel. In de beeldhouwlessen in steen begeleid ik iedereen op zijn eigen niveau en bij zijn onderwerpkeuze. In de lessen staan vormgeving, ambachtelijkheid en belangstelling voor beeldende kunst centraal. In de pauzes worden daarom geregeld materiaal, gereedschap en werk besproken. Ook tentoonstellingen en kunstenaars worden onder de aandacht gebracht.

Er is geen cursorische opzet. Men kan starten op elk moment van het jaar in een groep beginners en gevorderden, afhankelijk van beschikbare plaats (max 11). Ervaring is niet vereist. Er wordt handmatig gehakt in steensoorten als Pierre de Lens, Belgisch Hardsteen, Marmer. Bekijk het Youtube filmoje over de exposities.

Meer informatie: julywickel(at)ziggo.nl

Lestijden

Woensdagmiddag16.00 - 18.30 uur
Woensdagavond19.30 - 22.00 uur
Donderdagochtend10.00 - 12.30 uur

Een gevelsteen of reliëf hakken

In mijn beeldhouwlessen is de onderwerpkeuze van een werkstuk vrij . Het maken van een reliëf behoort dus ook tot de mogelijkheden.
Naar aanleiding van een ontwerp in klei hak je een stenen reliëf, dit kan zijn een gevelsteen, of een plaquette of een gedenkteken. Je vertelt je verhaal in steen over een gebeurtenis, je beroep, hobby, je huisdier, een jubileum, etc.

Meer informatie: julywickel(at)ziggo.nl

Bekijk enkele voorbeelden van in de les gemaakte gevelstenen:

Tentoonstelling cursisten