Menu
  • Meer informatie over beelden in opdracht

    Het komt geregeld voor dat ik als beeldhouwer het verzoek krijg om een beeld te maken voor een bepaalde gelegenheid. Een tuinbeeld, een gedenkbeeld, een grafbeeld of een relatiegeschenk. In alle gevallen geldt dat door gesprekken duidelijk wordt wat de ideeën en verwachtingen, en het budget van de opdrachtgever zijn. Afhankelijk van het budget wordt een schetsontwerp gemaakt dat na goedkeuring zal worden uitgevoerd. De opdrachtgever is tussentijds welkom in het atelier om op de hoogte te blijven van de vorderingen.

    Bij het ontwerpen van een tuinbeeld wordt met de opdrachtgever vooraf veel aandacht besteed aan de plek, de maat, het materiaal. De plekken waarvoor ik een passende sculptuur maakte zijn heel verschillend: het varieerde van parkachtige omgevingen tot kleine achtertuinen. In alle situaties ontstond iets heel speciaals en unieks door er een beeldhouwwerk in te plaatsen.

    Bewoners willen soms hun huis opsieren met een gevelsteen. De afbeelding vertelt dan een verhaal in steen over uzelf of over de geschiedenis van het pand of over beiden. De gevelsteen kan door mijzelf in opdracht worden ontworpen en uitgevoerd. maar u kunt ook overwegen deze zelf te gaan beeldhouwen in mijn lessen, (zie cursussen).

    Het is mogelijk een urn of grafbeeld voor een nabestaande in opdracht te laten ontwerpen en uitvoeren. Een sculptuur bestemd zijn voor op het graf of om thuis te gedenken. In voorbesprekingen worden wensen en verwachtingen duidelijk. Het doel is een uniek en persoonlijk beeld te maken voor de overledenen en de nabestaanden.